2007/10/05

150euroscykelturen


i söndags invigde vi oss själva i velibhysterin. paris hade exploderat när vi kom tillbaka efter vår malmösommar, var tvåhundrade meter finns nu de där high tech cykelstationerna, och cyklisterna som jag i våras räknade till cirka.. totalt fem stycken, är överallt! så vi betalade varsin euro, tog varsin cykel vid vår hemstation centre pompidou och cyklade mot ingen speciell stans. stannade vid rödljus, vejde för galna bilar och galnare turister, cyklade förbi la perle, svenska cafét, hamnade på enkelriktade gator i marias och blev kallade ”connes!”. bytte cykel varje halvtimme (det måste man göra för att inte tvingas böta en euro, cyklarna ska vara transportmedel, inga utflyktsförenklare. typiskt) och rushade förbi louvren och det gigantiska pariserhjulet vid concorde som tilda hade blivit totalförälskad i. ville göra ronjas vårskrik fast som höstskrik eller cykelskrik eller kalla det vad ni vill, men var tvungen att tvärstanna för en gubbe som gick alldeles för långsamt över ”cykelbanan” som jag sätter inom citationstecken eftersom cykelbanorna i svenska mått mätt inte kan kallas cykelbanor. hamnade tillslut på champs elysée som har förvandlats till en gigantisk höstallée; orangea och gula löv på träden och längs vägrenen, triumfbågen nånstans där längst bort och så vi på våra velibs. c’était genial quoi, eller helt enkelt bara helt fantastiskt. slutade utflykten nånstans vid eiffeltornet efter att frida cyklat ikapp med en buss och vi varit helt övertygade om att de fyra sambosarna höll på att bli tre. tyckte vi förtjänade belöning efter att ha överlevt flera timmar på cykel i de galna chaufförernas paradis paris och avslutade dagen med en big mac och en mc flurry vid hôtel de ville. lagom avromantisering sådär!

bakslaget kom dagen efter när vi allihop upptäckte att velibjävlarna dragit 150 euro från våra konton fast de lovat att de pengarna bara skulle dras om man förstört eller inte lämnat tillbaka sin cykel. det VAR fint att cykla men jag skulle inte direkt vilja påstå att det var värt 1401,23 kronor! vårt sista hopp är nu att kajsas franska pojke bappe vet hur man sätter sura franska velib-folk på plats, för i really want my money back!


är ledig från jobbet idag (eftersom jag jobbar imorgon istället) och tänkte fira det med att göra ingenting. känns som det var veckor sedan jag var ensam, har nästan glömt hur man gör. hur gör man? jag tror jag ska ta med ”flickan som lekte med elden” (hur lång tid ska det egentligen behöva ta att läsa ut den där boken, jag vill börja läsa på franska!) till seine eller till valmy, dricka en eller två koppar lagom dyrt kaffe, vara borta hela dagen och bara göra sånt jag absolut inte måste göra. vive la vie! leve livet.

kärlek.
/m

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte säkert pengarna verkligen är dragna från era konton. Som första led när man "hyr" brukar ett belopp reserveras... Reservationen kan sedan dras tillbaka när ingenting behöver betalas...

Så det kanske ordnar sig så det blir mysigt vad gäller ekonomin också!

Hoppas PappaKonsumentvägledaren

maria sa...

det är alldeles säkert så det är! kollade nyss på internetbanken och pengarna står fortfarande som reserverat belopp trots att det gått jättelång tid.. hur "drar" man tillbaka pengarna då? tack!

Anonym sa...

De övergår aldrig från att vara reserverade till att bli dragna (om inte uthyraren går in med ngt krav), utan försvinner bara som transaktionsrad "så småningom" (gissningsvis ngn vecka)....

Förresten - är du nöjd med datorn...? Jens har fått en beg bärbar i födelsedagspresent av sin pappa... "Alla" satt med bärbara när jag åkte tåg från Sthlm igår; såg inte klokt ut!!

Kram / Pappa

Anonym sa...

Vad söt du är på bilden hjärtat!
Och vilka snygga naglar trots fruktsallader och fromage blancs!
Längtar efter att få krama dig!

Din egen mamma

Anonym sa...

jag vill oxå lycko-cykla i paris o titta på fina pariserhjul. vill även åka hjulet, åka pariserhjul i paris borde ju vara det ultimata.

e lite trött efter helgen. 10-timmars pass på systrar, sen födelsedagsfest hos carro, svettigt the rumblande o avslut på falafel no 1. bara du som fattades, fast det e iof sig inte så bara.

såg 2 dar i paris på bio m mamma, så bra! saknade dig o staden ännu mer.
nu ska jag sova. puss/kuss