2007/10/27

höstlöv och strejk gånger två

till exempel kom jag med det där enda tåget som gick till strasbourg. var en av fyrtio på ett tåg som såg ut att vara minst fyra kilometer, kunde välja vilken plats jag ville och valde en första klasskupé där det satt åtminstone satt fem andra för de helt tomma kändes lite för.. tomma helt enkelt. lyssnade på tjugominutersdiskussion om strejkens idioti mellan konduktören och två av de fem medpassagerarna (det var konduktören som stod för åsikten att hans kollegor var cons, jag vet inte vad jag tycker men jag älskar honom i alla fall för att han jobbade den dagen) och skrattade åt att det kom en kypare fram till mig där jag satt i mitt bakåtlutade fönsterplatssäte med mycket plats för benen och frågade om jag ville ha middag. nej tack jag har mina kelloggs special k-barer, det duger, sa jag inte men tänkte.

spenderade helgen med att sparka på höstlöv och titta på korsvirkeshus. och äta tarte flambée och dricka vin och frysa ihjäl och köpa årets första fingervantar och äta chokladgateau och hamna på okänd fest med okända människor på okänd plats och prata franska som om jag aldrig gjort annat. typ. med mera. strasbourg var jättehöst och jättefint.


sen skulle jag skriva om den där eftermiddagen på valmy (en av alla) med kajsa och vin chaud som är som glögg fast mindre jul och mer paris. om kvällssolen och att vi cyklade hem i nerförsbacke från gare de l´est. skulle skriva om montmartre och mitt hjärta i samband med det. att vi är kind of sammansvetsade och att jag saknar det. saknar trapporna och utsikten och luften, det är nånting med och i luften. måste åka dit oftare.

har somnat till vänneravsnitt med fransk sous-titre tre kvällar i rad, det är som att titta på tv och det finns inget bättre än att somna framför tvn. kom på att jag inte har tittat på tv på över två månader. TVÅ MÅNADER?!?


på tal om det finns det ett hemdatum! den här gången är det den tjugonde december ni är obligés att krama mig hej. och malmö blir min julklapp. det kommer bli den bästa julklappen jag fått på flera år (och jag tänker svära nu) för även om paris är paris så fy för i helvete vad jag saknar malmö. att det på min tur och returresa kommer stå ”hemresa” på den till paris är fortfarande omvänt i mitt huvud även om jag insett att jag faktiskt nästan har flyttat hit. pour l´instant. utan möbler och flyttlass men ändå tagit nåt slags flytta hemifrån-steg när ”hembiljetten till paris” är bokad till den 6e januari. jag vet förstås fortfarande inte om det verkligen är det jag vill men jag tror att det är lika bra att vänja sig vid tanken på att jag aldrig kommer att veta vad jag vill med någonting. jobbiga veliga tjej.

min plan är i alla fall att bli kindpuss-stammis på valmy (det borde gå om jag fortsätter gå dit tre gånger i veckan som nu, är ju redan på ”salut! tu vas bien? un crème?”- nivå med en av dem) och sen långsamt avancera till att bli en av dem utan att de riktigt märkt hur det gått till. hade nämligen INTE haft något emot att sopa trägolven i min oas vid kanal st martin för en dålig lön i vår!

mamma och stina skulle kommit ikväll men fastnade på kastrup. fransmännen kan bara inte sluta strejka!! jag hatar dem. jag vill ha min familj här. tur att det inte är så långt till imorgon...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Käraste! Nu är dom väl hos dej, mama och petite soeur???!!!Ni får sparka lite i parislöven för mej med. Och saluta lite med oss alla här himma... Kram, B

Anonym sa...

Typiskt.. Hopaps dom slutat strejka när jag ska komma. OHH va jag längtar!!